طارم بیش از 10 گونه ی مختلف دارد از جمله
طارم هاشمی، طارم عطری، طارم صدری، طارم دمسیاه، طارم سنگی، طارم محلی، طارم دیلمانی، طارم اهلمی، طارم رشتی، موسیطارم، طارم امیری، طارم کشت دوم و طارم روشن.
طارم دمسیاه از مشهورترین و مرغوبترین انواع برنج طارمِ گیلان است شباهت زیادی به طارم هاشمی دارد و بعد از پخت هم کیفیتش را حفظ میکند.
انتخاب نام دمسیاه به خاطر شلتوک(شالی) بلند و سیاه آن است. طارم دمسیاه کم محصول است و به همین خاطر قیمت نسبتا بالایی دارد.
در استان گلستان طارم دمسیاه در کنار فجر و ندا بیشترین محبوبیت را بین کشاورزان دارد.
خصوصیات ظاهری:
رنگ: سفید
اندازه:
طول: بین 65 میلیمتر تا 85 میلیمتر
عرض: بین 10 تا 12 میلیمتر
مزایای برنج طارم دم سیاه:
عطر و طعم برنج طارم دم سیاه نسبت به دیگر برنج های ایرانی و خارجی به مقدار قابل توجهی بیشتر است همچنین پخت بسیار خوبی دارد.
استفاده در آشپزی:
برنج دم سیاه را میتوان به تمام روش های مرسوم در آشپزی اعم از آبکشی(دم کردن)، کته، پلوپز و حتی ماکروفر پخت.
همچنین این برنج را میتوان در تمام غذاهای ایرانی استفاده کرد.
ارزش غذایی:
در 45 گرم که تقریبا برابر است با سه قاشق غذاخوری:
انرژی: 165 کیلوکالری
قند: 0.68 گرم
چربی: 0.59 گرم
نمک: 0.00 گرم
اسیدهای چرب ترانس 0.00 گرم