برنج ندا یکی از برنجهای ایرانی به شمار میآید که در دسته برنجهای پرمحصول قرارمیگیرد. به طور کلی هدف از ایجاد برنجهایی مانند برنج ندا، دستیابی به محصولی بوده است که بتوان در زمینی به ابعاد کوچک، بیشترین مقدار محصول را برداشت کرد. محققان حوزه برنج همواره در تلاشند تا میزان محصول برداشتی از هر هکتار شالیزار را افزایش دهند. برنج ندا این مزیت را برای کشاورزان ایجاد کرده است و امکان برداشت برنج ندا تا حدود ۸ تن از هر هکتار وجود دارد این برنج از نظر قیمت در دسته برنجهای اقتصادی و مقرون به صرفه قرار میگیرد و از نظر پخت و عطر و طعم، کیفیت مطلوبی را ارائه میدهد
شکل دانههای برنج ندا، باریک، بلند و به طور کلی، ساختاری قلمی و شمشیری شکل است. به همین دلیل با نام برنج شمشیری نیز شناخته میشود. برنج ندا در مقایسه با برنجهای فجر و شیرودی، دیررستر است و به همین دلیل بسیاری از کشاورزان به تدریج آن را با برنجهای پرمحصول زودرس تر جایگزین کردهاند. قیمت کم برنج ندا نسبت به عطر و طعم قابل قبول آن، خرید آن را برای مکانهایی که نیاز به حجم زیادی از یک برنج ایرانی خوش پخت دارند، به گزینه ای مناسب و مقرون به صرفه تبدیل کرده است.
برنج ندا از نظر میزان ری کردن و قد کشیدن، نسبت به دیگربرنجهای پرمحصول مانند فجر و شیرودی بهتر به نظر میرسد و به خوبی قد میکشد. برنج ندا عطر و بوی کمتری نسبت به برنج طارم هاشمی و صدری دارد، اما برای مصارف اقتصادی عطر برنج ندا قابل قبول است. به همین سبب برنج ندا در دسته برنجهای عطری قرار نمیگیرد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.